Jazeker. Alle zenders die met een A beginnen kunnen direct aan een ontvanger met een A gekoppeld worden (bijvoorbeeld de AYCT-102 aan de ACM-250-LD). De producten beginnend met een Z (Zigbee serie) kunnen niet aan een ontvanger met een A gekoppeld worden. Een uitzondering zijn de producten beginnend met AL (van de Security lijn). Deze kunnen alleen aan de alarm controller (ALSIR-2000) gekoppeld worden. Deze controller kan dan weer aan de ICS-2000 gekoppeld worden om het alarm systeem aan- en uit te zetten en alarm melding door te krijgen op je smartphone app. De series die beginnen met een A en met Z kunnen wel aan de ICS-2000 gekoppeld worden, zodat ze via de ICS-2000 wel samen kunnen werken (bijvoorbeeld een AWST-8800 wandzender gebruiken om een ZLED-2709 lamp aan te sturen). Alle zenders vind je hier. Alle ontvangers vind je bij klikaanklikuit -> ontvangers. De Zigbee producten vind je bij Klikaanklikuit -> zigbee ontvangers.
Als het een lamp is die via een wandschakelaar is aangesloten, dan kun je kiezen voor een inbouw DIM module zoals de ACM-250-LD. Deze kun je tussen de wandschakelaar en de LED lamp plaatsen. Via de lokale schakelaar en via een Klikaanklikuit afstandsbediening (model beginnend met een A), zoals de AYCT-202, kun je deze dan dimmen. Als het een lamp is die in het stopcontact zit, dan kun je een ACC-250-LD nemen en dezelfde afstandsbediening. Van de stopcontact module is er ook een promotieset
Als je bij een verbouwing een schakelaar op de verkeerde plek hebt zitten, en geen nieuwe leidingen wilt maken, dan is het met KlikAanKlikUit prima op te lossen. Bij de lamp wordt een schakel module ingebouwd, zoals de ACM-1000. Daarnaast wordt op de nieuwe plek een draadloze wandschakelaar geplaatst, zoals de AWST-8800. Deze is vlak van de achterzijde, dus er is geen inbouwdoos nodig.
De afstandsbediening van de APC3 set kan 3 verschillende kanalen apart aan. Aan elk kanaal kun je één of meerdere ontvangers koppelen. Met 1 knop zou je bijvoorbeeld 2 of zelfs meer ontvangers tegelijk kunnen aansturen. Je kunt ze alleen dan niet meer los van elkaar aan/uit doen. Als je dat wilt, kun je beter deze afstandsbediening nemen: AYCT-102 Daar kun je 12 verschillende ontvangers apart mee schakelen en dimmen. Er is geen 2300 Watt set (APC-set) met deze afstandsbediening. Dan kom je op een 3500 Watt set: ACC2-3500R Het is dan gunstiger om 1 x APC3-2300R 1 x ACC-2300 1 x AYCT-102
Met welke frequentie rapporteert de ZTHS-100 temperatuur en vochtigheid? -> De ZTHS-100 rapporteert elke seconde op een frequentie van 2.4 Ghz. Daarnaast bij een temperatuur stijging of daling van 1 graad. Hoe lang gaat de batterij (CR-2450) normaal gesproken mee? -> De batterij heeft een levensduur van ongeveer een jaar. Klopt het, dat na de toevoeging in de ICS-2000 er een lamp toegevoegd/gekoppeld wordt aan de sensor? -> Dit klopt. Na het toevoegen van de sensor kan door middel van het regelsysteem een regel aan worden gemaakt waarmee op een waarde van de gemeten temperatuur of luchtvochtigheid een actie kan worden uitgevoerd, zoals bijv. een lamp te schakelen
Ja, dat is mogelijk met behulp van een ICS-2000 internet controller. Deze zorgt voor de koppeling tussen je modules en internet. De app op je smartphone communiceert dan met de ICS-2000 en deze stuurt opdrachten naar de ICS-2000. Deze controller kan echter veel meer. Je kunt hierin ook allerlei (automatische) scene maken. Bijvoorbeeld dat je lampen aangaan op een bepaalde tijd. Of zelfs dat ze aan moeten als de zon ondergaat. Tevens kun je lampen combineren tot een scene. Bijvoorbeeld TV kijken. Waarbij dan een aantal lampen aangezet worden en de gordijnen dichtgedaan worden.
Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten die na een verbouwing een probleem met de locatie van een schakelaar hebbe. Deze is achter een kast of andere onbereikbare plek gekomen. De vraag is dan, of dit op te lossen is met een draadloze ontvanger. Het antwoord is eenvoudig: Ja. Er zijn diverse mogelijkheden, maar de eenvoudigste is een draadloze ontvanger, zoals de ACM-2300-HC bij de lamp te plaatsen en op een andere plek een draadloze wandzender te plaatsen, zoals de AWST-8800. Wil je je eigen schakelmateriaal gebruiken, dan kun je ook een schakelaar gebruiken (spanningsloos) en daar een draadloze zender aan koppelen, de AWMT-003. Heb je geen fase (bruine draad) bij de lamp, dan kun je er ook voor kiezen de schakelaar die je niet meer gebruikt, permanent aan te laten staan. Je hebt dan nul (blauw) en zwart (schakel) bij de lamp, maar de zwarte zit dan permanent aangesloten op de fase. Hierdoor heb je fase en nul bij de lamp waarop je de ACM-2300-HC kunt aansluiten. De lamp komt dan op de lamp aansluiting van de ACM-2300-HC te zitten. De lokale schakelaar aansluiting op de ACM-2300-HC wordt dan niet gebruikt.
Dim of schakel jouw verlichting voortaan draadloos met KlikAanKlikUit. Bedien je verlichting binnen no-time draadloos met één van de stopcontact ontvangers of ga voor de direct dimbare ALED lampen. Met de inbouwontvangers kun je het draadloos comfort zelfs volledig wegwerken in de muur of het plafond. Even dimmen Van een avond lezen op de bank tot een romantisch etentje, met de dimmers van KlikAanKlikUit pas je de intensiteit van de verlichting eenvoudig aan naar wens. Creëer snel een aangename sfeer in huis door de verlichting direct te dimmen met bijvoorbeeld de AYCT-202 afstandsbediening of i.c.m. de ICS-2000 app. Of activeer de speciale dimmode van bijvoorbeeld de AWST-8800 wandschakelaar. Schakelen kun je met een dimmer van Klikaanklikuit ook : gewoon de intensiteit op 0% zetten. De gebruikte lampen moeten natuurlijk wel dimbaar zijn. Heb je een (bv staande) lamp met een dimmer in de snoer, dan kun je deze op afstand schakelen (bv door gebruik te maken van een plugin schakelen). Dimmen op afstand is dan helaas niet mogelijk. Altijd & overal te schakelen! Verander eenvoudig de inrichting van jouw huis, zonder rekening te houden met bestaande wandschakelaars. De draadloze wandschakelaars van KlikAanKlikUit zijn namelijk eenvoudig op elke gewenste locatie te plaatsen. Zo kun je altijd & overal de verlichting draadloos gaan schakelen. Gebruik de meegeleverde dubbelzijdige tape of schroeven en bevestig de wandschakelaar op de muur, op hout of zelfs op tegels. Beleef ultieme flexibiliteit, zonder gedoe!
Om 2 lampen op verschillende plaatsen gelijktijdig te bedienen (afzonderlijk laten schakelen), kan gebruik gemaakt worden van de de ACM-3-3500 en zender AWST-8802 of AGST-8802. In dit geval vervalt de bestaande schakelaar (op de ACM-3-3500 kan geen lokale schakelaar aangesloten worden). Wil de bestaande schakelaar blijven gebruiken, kies dan voor de ACM-3000H2. Deze kan ook met een lokale schakelaar bediend worden (naast de draadloze schakelaar).
Jazeker. Als je de ALSIR-2000 aan de ICS-2000 gekoppeld hebt, kun je in de APP regels maken die getriggerd worden door een alarm melding. Je kunt dan niet alleen lampen of rolluiken bedienen, maar elk apparaat wat aan de ICS-2000 gekoppeld is, aan- of uitzetten.
Elke soort lamp (gloeilamp, halogeen of dimbare LEd lamp) heeft een ander dimbereik. Daarom dient u altijd eerst de laagste dimwaarde in te stellen voor het type verlichting dat is aangesloten. Dit doet u als volgt: Zet eerst de lamp aan met een zender (bijvoorbeeld de afstandsbediening). Druk twee keer kort achter lkaar op de verbindknop. De LED indicator gaat knipperen en de verlichting dimt naar een bepaalde dimwaarde (dit is de fabrieksinstelling of de laatst ingestelde dimwaarde). Stuur een uit-signaal met de zender. Hierdoor wordt de verlichitng één stand lager gedimd (zwakker). Steeds als u een uit-signaal stuurt, kunt u op deze wijze de verlichting één stand lager laten branden. In totaal zijn er acht dimstanden (acht is de hoogste stand, één is de laagste stand). Zodra u de dimwaarde één stap te laag heeft ingesteld, gaat de verlichting knipperen of zelfs uit. Druk dan op de "aan" toets om de dimwaarde weer één stap hoger in te stellen. Zo bepaalt u voor de aangesloten verlichting de juiste ondergrens. Druk nu twee keer kort achter elkaar op de verbindknop om de gekozen dimwaarde als ondergrens op te slaan. Ter bevestiging schakelt de verlichting eerst aan/uit en schakelt daarna in op de laagste dimwaarde.
De elektronica in de schakelmodules is Fase en Nul gevoelig (bruine en blauwe stroomdraad). Omdat in Nederland de stekkers op 2 verschillende manieren geplaatst kunnen worden, leidt dit wel eens tot problemen. Zit de stekker er 'verkeerd' om in, dan wordt de nul geschakeld en niet de fase. Je kunt dit testen door de stekker op zijn kop in het stopcontact te stoppen. Hiermee is het probleem normaal gesproken verholpen. In België kun je de stekker maar op één manier plaatsen, maar kan het ook zijn dat de draden in het stopcontact verkeerd om geplaatst zijn. Door deze om te draaien is het probleem ook te verhelpen.
Als het scannen van de code op uw telefoon scherm niet lukt tijdens het installeren, let dan op de volgende punten: Voordat u de installatie begint: Update de KlikAanKlikUit Next App naar de nieuwste versie. De camera werkt alleen op 2,4Ghz Wifi-netwerken. Zorg dat uw telefoon hiermee verbonden is (en niet met 5Ghz Wifi) Als u de camera al eerder heeft geïnstalleerd, dient u deze eerst te resetten. (druk zo’n 15 seconden op de reset knop totdat de camera zacht klikt) Verwijder de camera dan ook uit de App. Wacht enkele minuten voordat u de installatie in de App begint. Zorg dat u de installatie dichtbij uw Wifi router uitvoert. Controleer vooraf goed of u het juiste Wifi wachtwoord heeft. Controleer of de rode infrarood LEDs van de camera niet aan staan. Als dit wel zo is, zorg dan voor meer omgevingslicht, door bijvoorbeeld dichter bij een raam te staan (overdag of in goed verlichte ruimte). Tijdens het installeren/scannen: Het scannen duurt gemiddeld zo’n 10-30 seconden (er wordt een WiFi verbinding opgezet en de verbinding wordt gecheckt). Zorg dat de telefoon en camera niet bewegen tijdens het scannen. Zorg dat de afstand van camera naar telefoon ongeveer 10 cm is. Varieer eventueel de afstand langzaam tussen 10 en 20 cm. Gebruik in uw zelf gekozen gebruikersnaam en paswoord voor de camera geen spaties. Als dit nog niet werkt, sluit de installatie af en controleer het volgende punt goed: Controleer of het Wifi netwerk 2,4 Ghz is. Zet eventueel uw 5Ghz Wifi netwerk tijdelijk UIT in uw Wifi router instellingen. Controleer uw Wifi netwerk naam en paswoord door met deze gegevens (opnieuw) in te loggen met een telefoon, tablet of laptop. Probeer de installatie met een andere/nieuwere telefoon. Om als laatste te proberen: als uw Wifi netwerk naam speciale karakters in zich heeft, verwijder deze karakters. Als uw Wifi netwerk naam niet automatisch herkend wordt tijdens installatie, bekijk de oplossing hieronder.